Πέμπτη 10 Μαΐου 2007

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Νο1

Ζώντας μέσα σε ένα σύστημα όπου οι κυρίαρχοι βάφτισαν τη μετάδοση πληροφοριών, τη δημοσιογραφία, ως τη τέταρτη εξουσία, φέρνουμε στο φώς σήμερα το ρόλο αλλά και τη νοοτροπία των σύγχρονων ανθρωποειδών-παπαγάλων!
Ξεγυμνώνοντας το βασίλειο της ψευτιάς και παραπληροφόρησης, φέρνουμε στη δημοσιότητα μια συγκλονιστική λεπτομέρεια-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...
Αποποιούμενοι τον όρο που συλλήβδην βαφτίζει όλους ανεξαιρέτως τους δημοσιογράφους ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ, και αποτινάσσοντας οποιαδήποτε σχέση με εξουσιαστικούς μηχανισμούς δηλώνουμε πως τα παρακάτω τα αφιερώνουμε στους έγκριτους ΔΗΜΙΟΣ-ιογράφους, βαποράκια και στους ιδιοκτήτες τους.

Η ιστορία ξεκινάει κάπως έτσι...
Σήμερα Πέμπτη, στην εφημερίδα το ποντίκι δημοσιεύεται η προκήρυξη-ανάληψη του Επαναστατικού Αγώνα για την επίθεση στο Α.Τ. Ν. Ιωνίας. Η είδηση αναστατώνει αστυνομία (η οποία δηλώνει, οτι άλλα περίμενε και άλλα της ήρθαν), κυβέρνηση, και ΜΜΕ τα οποία την αναμεταδίδουν ώς πρώτη είδηση. Η μεγαλύτερη ειδησεογραφική ιστοσελίδα το ΙN.GR με την αντικειμενικότητα που το χαρακτηρίζει, παρουσιάζει την είδηση της προκήρυξης ώς εξής:
"Αθήνα: Απειλές κατά υπουργών και αστυνομικών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η πολυσέλιδη προκήρυξη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» που εστάλη στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» και με την οποία ανέλαβε ευθύνη για την επίθεση στο ΑΤ Νέας Ιωνίας.«Σας υποσχόμαστε τρόμο, ανησυχία και αφοπλισμό» αναφέρει η οργάνωση σε ένα σημείο της προκήρυξης, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της.Η οργάνωση ουσιαστικά προειδοποιεί με «πόλεμο» την Αστυνομία και τονίζει ότι αν οξυνθεί το κλίμα βίας, αναλόγως θα εντείνει και τη δράση της. Ο «Ε.Α.» κάνει λόγο για «ένοπλους υπηρέτες» που είναι «εκπαιδευμένοι δολοφόνοι και ως τέτοιοι πληρώνονται».Στην προκήρυξη εξαπολύεται σκληρή κριτική κατά του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ, του ΚΚΕ, πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων, ενώ η οργάνωση υπερασπίζεται τον αντιεξουσιαστικό χώρο αποκρούοντας τις κατηγορίες περί «προβοκατόρων» και «κουκουλοφόρων».Αναφερόμενη στη Βουλή, κάνει λόγο για την πρόσφατη «πολυσυζητημένη επίθεση διαδηλωτών στο Κοινοβούλιο» [δηλαδή την πυρπόληση του Αγνωστου Στρατιώτη] και προειδοποιεί ότι στο μέλλον «ίσως οι επιθέσεις εναντίον του Κοινοβουλίου να μην είναι μόνο συμβολικές».Η οργάνωση επιλέγει να αναφερθεί σε δύο πολιτικούς και συγκεκριμένα τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Β.Πολύδωρα (τον οποίο αποκαλεί «φασίστα» που «πριμοδοτεί σταθερά τη βία των μπάτσων») και την υπουργό Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη.ΑιφνιδιασμόςΗ προκήρυξη της οργάνωσης προκάλεσε ανησυχία στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. καθώς για την επίθεση στη Νέα Ιωνία οι ανεπίσημες διαρροές έκαναν λόγο για «νεοαντάρτικο πόλης» το οποίο αποτελούσε το «μακρύ χέρι» του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου.Ερωτηματικά φέρεται να προκαλεί στην Αντιτρομοκρατική και το το γεγονός ότι ο «Ε.Α.» δεν ανέλαβε την ευθύνη για τον αφοπλισμό του ειδικού φρουρού του προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ.Κεδίκογλου, καθώς πιθανότατα (εφόσον αυτοί είναι δράστες) δεν θέλει να χρεωθεί και τη δολοφονία του Χ.Αμανατίδη."
Το κείμενο αυτό μεταδόθηκε αυτούσιο στις ιστοσελίδες Philelefteros.com και Daynews.gr (αποδεικνύοντας πως η αρχή της δημοσιογραφίας περί επιβεβαίωσης απο τρεις διαφορετικές πηγές των πληροφοριών πήγε περίπατο... κρατώντας τον ορισμό της συνέπειας σε επίπεδα που τους ταιριάζει), το οποίο μάλιστα αναφέρει σαδομαζοχιστικά και θεατρινίστικα μπορούμε να πούμε, στον τίτλο του "ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ", έκφραση η οποία εκπορεύεται από την ευφάνταστη και καθόλου τυχαία φράση του in.gr.
Εδώ θέλουμε να τονίσουμε ότι το in.gr ανήκει στη ΔΟΛ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη) γνωστός δημοσιογραφικός κολοσσός, με τις μεγαλύτερες επαφές και σχέσεις με τη αστυνομία και τη οικονομική ελίτ της χώρας.
Let the show begins
Η Αποκάλυψη
Διαβάζοντας τη γνήσια προκήρυξη απο την εφημερίδα "Το Ποντίκι", άμεσα αντιληφθήκαμε οτι η φράση: "Σας υποσχόμαστε τρόμο, ανησυχία και αφοπλισμό" δεν ήταν τίποτα άλλο απο μια παραχάραξη της πραγματικότητας Χολυγουντιανού επιπέδου, αφού δεν υπήρχε ΠΟΥΘΕΝΑ μέσα στο κείμενο της προκήρυξης! Συνεπώς αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε με τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας in.gr, για να μας υποδείξουν που μέσα στο κείμενο βρίσκεται η πρόταση αυτή. Με επίμονή μας προσπάθεια, αφού δεν ήταν τόσο εύκολο, μιλήσαμε με τον διευθυντή σύνταξης, ο οποίος αφού του εκθέσαμε την απορία μας, μας ζήτησε το όνομα και το τηλέφωνό μας... το οποίο και δεν αναφέραμε. Μας απάντησε τελικά οτι είναι φράση απο το κείμενο της προκήρυξης και οτι θα δεί το θέμα.
ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ.
Με γρήγορο τρόπο ως δια μαγείας στις 18:30 (μια ώρα περίπου μετά το τηλεφώνημά μας) η ιστοσελίδα άλλαξε μορφή! βάζοντας τα καλά της. Με κροκοδείλια δάκρυα μας ενημερώνουν πως η φράση ελέχθη περιφραστικά...
Θα περιμέναμε απο τους ακριβοπλήρωτους έγκριτους της ενημέρωσης μια πιό ειλικρινή στάση αφού στο πρωταρχικό κείμενο σημειώνεται πως τα λεγόμενα τα: "αναφέρει η οργάνωση σε ένα σημείο της προκήρυξης". Έτσι στήνεται το παιχνίδι της τρομοκρατίας, κυρίες και κύριοι. Ένα συγνώμη της ιδιοκτησίας δεν είναι αρκετό για το μεγάλο ποίμνιο της ιστοσελίδας του κυρίου Λαμπράκη.
Παραθέτουμε τη καινούρια-τροποποιημένη version:
Πόλεμος με την ΑστυνομίαΑπειλές κατά υπουργών και ΕΛ.ΑΣ. στην προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα»

ΑθήναΤελευταία ενημέρωση 10/05/07 18:30

Απειλές κατά υπουργών και αστυνομικών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η πολυσέλιδη προκήρυξη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» που εστάλη στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» και με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο ΑΤ Νέας Ιωνίας.
Η οργάνωση ουσιαστικά προειδοποιεί με «πόλεμο» την Αστυνομία και τονίζει ότι αν οξυνθεί το κλίμα βίας, αναλόγως θα εντείνει και τη δράση της. Ο «Ε.Α.» κάνει λόγο για «ένοπλους υπηρέτες» που είναι «εκπαιδευμένοι δολοφόνοι και ως τέτοιοι πληρώνονται».
Στην προκήρυξη εξαπολύεται σκληρή κριτική κατά του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ, του ΚΚΕ, πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων, ενώ η οργάνωση υπερασπίζεται τον αντιεξουσιαστικό χώρο αποκρούοντας τις κατηγορίες περί «προβοκατόρων» και «κουκουλοφόρων».
Αναφερόμενη στη Βουλή, κάνει λόγο για την πρόσφατη «πολυσυζητημένη επίθεση διαδηλωτών στο Κοινοβούλιο» [δηλαδή την πυρπόληση του Αγνωστου Στρατιώτη] και προειδοποιεί ότι στο μέλλον «ίσως οι επιθέσεις εναντίον του Κοινοβουλίου να μην είναι μόνο συμβολικές».
Η οργάνωση επιλέγει να αναφερθεί σε δύο πολιτικούς και συγκεκριμένα τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Β.Πολύδωρα (τον οποίο αποκαλεί «φασίστα» που «πριμοδοτεί σταθερά τη βία των μπάτσων») και την υπουργό Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη.
Αιφνιδιασμός
Η προκήρυξη της οργάνωσης προκάλεσε ανησυχία στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. καθώς για την επίθεση στη Νέα Ιωνία οι ανεπίσημες διαρροές έκαναν λόγο για «νεοαντάρτικο πόλης» το οποίο αποτελούσε το «μακρύ χέρι» του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου.
Ερωτηματικά φέρεται να προκαλεί στην Αντιτρομοκρατική και το το γεγονός ότι ο «Ε.Α.» δεν ανέλαβε την ευθύνη για τον αφοπλισμό του ειδικού φρουρού του πρoέδρου του Αρείου Πάγου Ρ.Κεδίκογλου, καθώς πιθανότατα (εφόσον αυτοί είναι oi δράστες) δεν θέλει να χρεωθεί και τη δολοφονία του Χ.Αμανατίδη.
Οι αρχές δεν κρύβουν πλέον την ανησυχία τους για ένα νέο χτύπημα της οργάνωσης, το οποίο δεν αποκλείουν να είναι αιματηρό.
Αντίδραση Αντώναρου
«Η κυβέρνηση δεν κάνει διάλογο με τρομοκράτες» ήταν η απάντηση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρος σε ερώτηση σχετική με το περιεχόμενο της προκήρυξης του Επαναστατικού Αγώνα.
Αναφορικά με τις «προόδους» που ενδεχομένως έχουν σημειωθεί στο θέμα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, ο κ. Αντώναρος δήλωσε πως «όταν υπάρχουν αποτελέσματα, το αρμόδιο υπουργείο ενημερώνει τα ΜΜΕ».

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ Κατά την αρχική δημοσίευση της είδησης αυτής σημειωνόταν: «'Σας υποσχόμαστε τρόμο, ανησυχία και αφοπλισμό' αναφέρει η οργάνωση σε ένα σημείο της προκήρυξης, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της». Η έκφραση αυτή ήταν περιφραστική αναφορά στο περιεχόμενο της προκήρυξης και δεν υπήρχε αυτούσια μέσα στο κείμενό της.
Newsroom ΔΟΛ
Τί γυρεύει η αλεπού (ALPHA) στο παζάρι;
Αποδεικνύοντας τον βρώμικο ρόλο τους, σέρνονται μπροστά στις μοναδικές πηγές που έχουν οι βασιλιάδες της ειδησεογραφίας που δεν είναι άλλες απο τη δεξαμενή πληροφοριών της Ασφάλειας, ακολουθούν το γνώριμο ρόλο του φερέφωνου. Έτσι λοιπόν ένας άλλος δημοσιογραφικός κολοσσός, η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού Αlpha, επινοεί την ίδια ακριβώς φράση, που δεν είναι άλλη απο τη γνωστή μας πλέον: "Σας υποσχόμαστε τρόμο, ανησυχία και αφοπλισμό" Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο:
10.5.2007
Κήρυξη «πολέμου» του «Επαναστατικού Αγώνα» κατά υπουργών και ΕΛ.ΑΣ.
Μοιράζει απειλές, σκιαγραφεί στόχους, υπόσχεται τρόμο και ανησυχία η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» στην προκήρυξή της που έστειλε στην εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, με την οποία αναλαμβάνει την επίθεση στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας, αλλά δεν κάνει καμία αναφορά στην επίθεση αφοπλισμού του φρουρού στο σπίτι του προέδρου του Αρείου Πάγου. Παράλληλα στοχοποιεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα και Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς και την Ελληνική Αστυνομία και τους αστυνομικούς.
«Σας υποσχόμαστε τρόμο, ανησυχία και αφοπλισμό» αναφέρει η οργάνωση και προσθέτει: «Μπορεί ο Πολυδωρας να πριμοδοτεί σταθερά τη βία των μπάτσων με συνεχείς δηλώσεις και παρεμβάσεις, μπορεί οι ίδιοι οι μπάτσοι να δηλώνουν πως - με τον τίτλο των "πραιτόρων" που τους αποδίδεται και τη συνεχή πολιτική κάλυψη - αναπτερώθηκε το ηθικό τους, τους λύθηκαν τα χέρια και... τα πόδια για να ξυλοκοπούν αλύπητα διαδηλωτές, νιώθουν πολιτική ασυλία όταν τραβούν όπλο και όταν βιαιοπραγούν ασυστόλως». Η οργάνωση προειδοποιεί με «πόλεμο» την Αστυνομία και τονίζει, ότι αν οξυνθεί το κλίμα βίας, αναλόγως θα εντείνει και τη δράση της. «Με απλά λόγια πρόκειται για κήρυξη πολέμου. Και αυτή την αποφασιστικότητα για πόλεμο την είδαμε στις τελευταίες κινητοποιήσεις, που έγιναν ενάντια στην φιλελευθεροποίηση της εκπαίδευσης» αναφέρεται στην προκήρυξη.
Στην προκήρυξη γίνεται ακόμη λόγος για «σύγχρονη δικτατορία», αναφέροντας ότι «στην εποχή μας αν κάποιοι αποκαλούν τους μπάτσους "παιδιά τους" ή "συνανθρώπους τους", δηλώνουν πως η θέση τους, η πολιτική τους θέση, βρίσκεται πλάι σε αυτούς που επιβάλουν τη σύγχρονη δικτατορία, είτε από τα γραφεία των υπουργείων τους με τις αποφάσεις τους, είτε στους δρόμους με τα ρόπαλα, τα δακρυγόνα και τα όπλα τους». Οι Αρχές δεν κρύβουν πλέον την ανησυχία τους για ένα νέο χτύπημα της οργάνωσης, το οποίο δεν αποκλείουν να είναι αιματηρό.
Εμείς δεν ενημερώσαμε το κανάλι και έτσι η ιστοσελίδα μέχρι αυτήν την ώρα, δεν διορθώθηκε... Μένοντας πιστή στις προσταγές και αξίες της.
Τώρα που οι μάσκες έπεσαν επιθυμούμε να ρωτήσουμε: οι συντάκτες σας είδαν όλοι το ίδιο όνειρο ή έχουν μία και μοναδική πηγή, την αστυνομία; Μόνο και μόνο για να φουσκώνουν και να ξεφουσκώνουν το κοινό τους;

Μέσα από τη καρδιά μας ΚΑΛΑ ΚΕΡΔΗ!