Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Η φωτιά τον Αύγουστο, το... προσάναμα τον Μάρτιο






Για ακόμα μια φορά η επικαιρότητα μας προλαβαίνει...
Δε έχουμε ακόμα, καταφέρει να πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας για το site, αλλά δε μπορούμε να μείνουμε απαθείς και άφωνοι μπροστά στα καταστροφικά συμβάντα του φετινού καλοκαιριού. Η Ελλάδα και πολίτες της ΚΑΗΚΑΝ και ενώ το δάσος του Καιάφα ακόμα καπνίζει ο Δήμος Ζαχάρως το ξεπουλάει! Τζάμπα και επιτόπου... Η πώληση είχε πραγματοποιηθεί καιρό πρίν... Απο το Μάρτιο!
Ας πάρουμε τα πράγματα απο τη αρχή: Στις 24 Αυγούστου μπήκε η φωτιά που έκαψε το σύνολο σχεδόν του Δήμου Ζαχάρως. Μέσα σε 4 μέρες κάηκαν 46 άνθρωποι 3.500 έμειναν άστεγοι ενώ καταστράφηκαν 2.000 σπίτια και αποθήκες και 300 επιχειρήσεις . Κάηκαν 4.000.000 ελαιόδεντρα, χιλιάδες ζώα και σχεδόν 230.000 στρέματα αγροτικής γής και 850.000 στρέματα δασικής έκτασης στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το (προστατευόμενο) δάσος του Καιάφα.
Δέκα (10) μέρες μετά οι καμμένες εκτάσεις ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ!

Έφτασε στα χέρια μας το πρακτικό της "Κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως" με ημερομηνία 04/09/07 αριθμό απόφασης 267 και θέμα:
" Προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση και διαχείριση παραλιακών Δημοσίων Ακινήτων στον Δήμο Ζαχάρως" όπου ούτε λίγο ούτε πολύ και ενώ ακόμα βγαίνει καπνός στο καμμένο δάσος και στη περιοχή η ατμόσφαιρα ειναι αποπνιχτική, αυτό που προέχει για το Δήμο και το δημοτικό συμβούλιο, είναι η οικονομική αξιοποίηση των καμμένων!
Απο το έγγραφο όμως έκπληκτοι αντιλαμβανόμαστε ότι η καμμένη -πλέον- έκταση είχε παραχωρηθεί πολύ καιρό πρίν!Αντιγράφουμε:"Παρίσταται ανάγκη για τη κατεπείγουσα συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης για το ώς άνω θέμα, γιατί ΠΙΕΖΟΥΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ, αφού αύριο Τετάρτη 05-09-2007 υπογράφεται η προγραμματική σύμβαση με την ΚΕΔ. ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΘ.ΑΡΙΘ. 90/3-3-2007 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΑΣ. ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΕΔ, ΓΙΑ 49 + 20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΕΡΔΩΝ ΕΙΝΑΙ 75% ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ 25% ΣΤΗ ΚΕΔ. Ο ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΕΔ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ. Ο ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΙΣΟΥΚΟ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ."
Για την ιστορία, η "ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ συνεδρίαση" έληξε με ψηφοφορία που δέχτηκε κατα πλειοψηφία σε σύνολο 21 δημοτικών συμβούλων με παρόντες 13, απόντες 8, ψηφίσαντες 1 κατά, 1 με επιφύλαξη και 11 υπέρ, την ανάπτυξη και οικονομική αξιοποίηση της περιοχής...

Σε αυτη τη πρώτη φάση και καθώς είμαστε ακόμα μουδιασμένοι με τη τροπή που παίρνουν τα πράγματα και σε ένδειξη σεβασμού στα θύματα της Ηλείας (ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΙΤΕΣ) δε δημοσιεύουμε περαιτέρω χαρακτηρισμούς και ανάλυση των δεδομένων, θα έπρεπε ίσως να αναφερθούμε στη "Ιόνια οδό" και να παραβάλουμε χάρτες που δείχνουν οτι περνάει πάνω απο τα καμμένα και απο όπου δε παίρνει ο δήμος φιλέτα, αυτά τα αφήνουμε σε εσάς και σε κατοπινό πιο ήρεμο απολογισμό και κριτική.
Τελειώνουμε τη παρέμβασή μας με τη αυτονόητη και επιβεβλημένη πλέον ΑΠΑΙΤΗΣΗ.
ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ: ΚΑΝΕΝΑ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ.


Αντί υστερόγραφου, παραθέτουμε αγγελία απο εφημερίδα της Ηλείας



χωρίς λόγια...